De dag van de scheiding is het vandaag, vrijdag 8 september 2017.

Toch bijzonder dat er een dag aan de scheiding wordt gewijd omdat een scheiding natuurlijk niet een heel positieve gebeurtenis is.

Wellicht goed om eens stil te staan bij de echtscheidingspraktijk van kantoorgenoot Tamara de Jong. Tamara is al jaren familierecht advocaat en heeft ruime ervaring in de echtscheidingspraktijk.

Dit vertelt zij over haar ervaringen

Scheidingen heb je in alle soorten en maten. De klassieker is toch wel de vechtscheiding. Voormalig echtgenoten die elkaar in de spreekwoordelijke haren vliegen en elkaar geen blik waardig gunnen. Erg lastig als er dan ook nog kinderen bij betrokken zijn. Want hoe moeten deze echtgenoten dan nog verder als ouders van deze kinderen?

Als advocaat moet je er dan altijd op wijzen dat de echtgenoten als partners uit elkaar gaan, maar niet als ouders. Ouders van de kinderen blijven ze namelijk altijd en om die reden moeten de echtgenoten on speaking terms blijven. De advocaat in de echtscheidingspraktijk heeft als taak de echtscheiding in goede juridische banen te leiden, daar komt ook bij dat er wordt gewezen op respectvol ouderschap en het belang van de kinderen bij een fatsoenlijke verhouding tussen de echtgenoten als ouders zijnde. Voor ouders die in scheiding liggen en hun kinderen, is de site van Villa Pinedo een kijkje waard (https://www.villapinedo.nl/).

Hoe mooi is het dat scheidingen ook harmonieus kunnen verlopen met respect voor elkaar? In de praktijk komt het ook regelmatig voor dat echtgenoten, met en zonder kinderen, hun huwelijk gezamenlijk tot een goed einde brengen. Er wordt goed nagedacht over de gevolgen van de scheiding voor henzelf en voor de kinderen als die er zijn. Afspraken kunnen dan door de advocaat schriftelijk worden vastgelegd in een convenant en ouderschapsplan. Het is zelfs mogelijk om als echtgenoten gezamenlijk 1 advocaat in de arm te nemen. Dat scheelt in tijd en kosten.

Voor alle scheidingen geldt dat er heldere en goede afspraken op papier moeten komen te staan. Dit voorkomt discussie en biedt van meet af aan duidelijkheid aan alle betrokkenen. Laat je tijdens een echtscheiding altijd bijstaan door een advocaat die goed thuis is in het familierecht, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Heeft u rechtsbijstand nodig voor uw scheiding? Neem dan contact op met Tamara.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.