Schol & Gorter is Advocaat voor de klas in Enschede

Advocaat voor de klas is een project van de Nederlandse Orde van Advocaten in samenwerking met Junior Jurist Academie (http://www.juniorjurist.nl/advocaatvoordeklas/#).  Advocaten geven leerlingen van groep 8 een inleiding in het recht. Dit gebeurt door middel van een workshop, lesmateriaal en een oefenrechtbank. Op deze manier maken basisschool leerlingen al kennis met het recht.

Dit jaar heeft kantoorgenoot mr. Tamara de Jong samen met Lars Hogendoorn van Junior Jurist Academie de workshop gegeven aan de plusklas van basisschool “De Triangel” in Enschede. Tijdens deze interactieve workshop krijgen de leerlingen een inleiding in het recht. Met de voorbeelden uit de praktijk van Tamara spreekt het recht nog meer tot de verbeelding. De leerlingen zijn vervolgens enkele weken zelf aan de slag gegaan met lesmateriaal over het recht. Dit is ontwikkeld door Junior Jurist Academie. De leerlingen worden aangespoord om na te denken over wetten en regels. Ze leren over debatteren op inhoud. Ook conflictoplossing staat centraal. Vol enthousiasme hebben de leerlingen daarna verschillende rechtszaken voorbereid om deze onder begeleiding van Tamara na te spelen tijdens de afsluitende oefenrechtbank. Het was een groot succes! De leerlingen mogen zich met recht junior juristen noemen.

Schol & Gorter kijkt met plezier terug op het zijn van Advocaat voor de klas, niet alleen vanuit maatschappelijke betrokkenheid maar ook omdat het ontzettend leuk is om deel te nemen. Op naar de volgende workshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.