Anders Invest heeft een minderheidsbelang verworven in Vanmac Group uit Amersfoort. De onderneming produceert machines voor de graszodenindustrie, groen- en sportveldenbeheer, groenbeheer op vliegvelden en afvalverzameling. De onderneming heeft een omzet van € 15-20 miljoen en biedt werk aan circa 60 medewerkers.

Vanmac Group vindt haar wortels in het in 1932 opgerichte Van Loen Techniek B.V. Onder de naam Trilo vermarkt zij machines van eigen makelij. Vanmac produceert bladblazers, maaizuigwagens, bladzuigwagens en (afval)zuigcontainers. De Trilo maaizuigwagen is een unieke machine die in één en dezelfde beweging gras maait en opzuigt. Het stelt groenbeheerders van vliegvelden in staat om gras op een ideale hoogte te houden waarbij de kans op overlast van vogels en het daarmee samenhangende risico op ‘bird-strikes’ tot een minimum te beperken. De onderneming heeft productielocaties in Amersfoort en Vietnam en heeft een verkoopkantoor in Engeland. Middels directe verkoop en een dealernetwerk realiseert Vanmac wereldwijde verkopen.

Anders Invest heeft de aandelen in Vanmac Group overgenomen van de huidige eigenaren Peter van Mispelaar en Leo van Loen, die zich voor de lange termijn als aandeelhouders voor de onderneming blijven inzetten. In 2027 zal Anders Invest haar belang in Vanmac uitbreiden naar een meerderheid van de aandelen. De huidige algemeen directeur Christiaan Arends treedt ook toe als aandeelhouder. Samen met het bestaande managementteam zullen zij zich actief inzetten voor de groei en professionalisering van de organisatie.

Bij deze transactie is Vanmac Group juridisch begeleid door Schol & Gorter Advocaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.